Bilety

Aktualność - NOSPR

Walne zebranie sprawozdawczo-wyborcze Towarzystwa Przyjaciół NOSPR

We wtorek 28 czerwca odbyło się walne zebranie sprawozdawczo-wyborcze Towarzystwa Przyjaciół NOSPR. Obrady przebiegały sprawnie i konstruktywnie, zgodnie z przewidzianym porządkiem. Na wniosek ustępującego zarządu podjęto decyzje o przyznaniu honorowego członkostwa TP NOSPR pani Irenie Siodmok, współzałożycielce i wieloletniej wiceprezesce Towarzystwa oraz o podwyższeniu rocznej składki członkowskiej do kwoty 90 zł, począwszy od 2023 roku.

Po wysłuchaniu sprawozdania prezesa z działalności zarządu i Towarzystwa w mijającej kadencji, komisja rewizyjna przedstawiła wniosek o udzielenie absolutorium ustępującemu zarządowi, który zebrani zaakceptowali jednogłośnie.

Następnie odbyły się wybory nowych władz - zarządu oraz komisji rewizyjnej. Do nowego zarządu wybrane zostały następujące osoby (w porządku alfabetycznym): Krystyna Faliszek, Mieczysław Juda, Ewa Lewicka, Urszula Michalska, Beata Tomanek, Zbigniew Widera, a do komisji rewizyjnej  Maria Dudała, Elżbieta Jasińska, Józef Wycisk.

Po ukonstytuowaniu się zarządu prezesem Towarzystwa został ponownie pan Mieczysław Juda, wiceprezesem pani Urszula Michalska, sekretarzem pani Krystyna Faliszek, skarbnikiem pani Ewa Lewicka. Na tym zebranie zostało zakończone. Protokół zebrania i wszystkie dokumenty są do wglądu w Biurze TP NOSPR.

Co słychać ?

Konkurs na stanowisko: Muzyk orkiestrowy - I skrzypce tutti